Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Araban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 03426112175
Belgegeçer : 03426112142
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://arabanmtal.meb.k12.tr
Adres : TURGUT ÖZAL MAH. CEZAEVİ CAD. NO 60A ARABAN / GAZİANTEP
VİZYON : Fiziki Yapısı; yeterli ve ergonomik, Donanımı güçlü, çalışanları ve öğrencileri mutlu, mezunları toplumda ve iş hayatında aranan, takdir edilen, teknolojik yeniliklere imza atan, eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sporda ülkemizin en başarılı okulu olmak istiyoruz.
MİSYON : Öğrencilerimizi bölgemiz ve ülkemiz endüstrisinin ihtiyaç duyduğu meslek alanlarında evrensel mesleki ve teknolojik bilgi ve becerilerle donatılmış teknik elemanlar olarak ve alanları ile ilgili yüksek öğretim programlarına hazırlamak, Atatürk İlkelerine bağlı, milli değerlerimizi benimseyen ve koruyan, kendini ifade edebilen girişimci, çağdaş düşünen, estetik duygusuna sahip , kendisi ve toplumuyla barışık bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 2011-2012 İlçe Kurumlar arası voleybol turnuvası Birinciliği. 2012-2013 İlçe liseler arası bilgi yarışması ikinciliği.

Öğretmen :26
Öğrenci :409
Derslik :24
Atölye-İşlik :15
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1529
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : Başlama saati : 07.50 Bitiş saati : 16.50
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer Sistemi(Doğalgaz)
Lojman : Yok Sayısı:0
Servis :
Ulaşım : İlçemiz Gaziantep merkeze 65 km uzaklıktadır. Gaziantep merkezden Araban-Tur ve Besni minibüsleri 20 dakika ara ile seferler düzenlemektedir. Yolculuk yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Araban Gaziantep arası yollar yeni yapılmış ve bölünmüş yol olarak düzenlenmiştir.
Yerleşim Yeri : Gaziantep yöresi Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birleşme noktasında ve Mezopotamya’nın bir parçası olmasından dolayı Anadolu’yu Mezopotamya ve Mısır’a bağlayan ortak yolun merkezinde yer almaktadır. İlçe, Gaziantep’den 65 km uzakta olup, denizden yüksekliği 610 m’dir. İlin önemli ovalarından biri olan Araban Ovası üzerinde yer alan ilçe topraklarının etrafı dağlarla çevrilmiştir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuz hem ilçe hemde il genelinde düzenlenen sportif faaliyetlere katılım sağlamaktadır. Gaziantep il merkezinde düzenlenen Atletizm, Güreş, Futbol, Bilek Güreşi vb. birçok alanda önemli başarılara imza atmıştır.
Bilimsel Etkinlikler : Her yıl Tübitak 4006 bilim fuarı düzenlenmektedir. Okulumuz, 2017 yılında düzenlenen Tübitak Liselerarası bilim şenliği kapsamında, Adana´da düzenlenen bölge finalinde Fizik dalında 3.lük başarısı göstermiştir.
Proje Çalışmaları : 13. Uluslararası MEB Robot yarışmasına katılım sağlanmıştır.
Yazdır :